Verlichtingsdagen

De inwoners van Aalst maken zich op voor de traditionele tweejaarlijkse verlichtingsdagen.
Het gehele dorp wordt 13,14 en 15 september weer sfeervol verlicht.
Al meer dan 45 jaar geleden zijn de verlichtingsdagen begonnen en trekken als vanouds duizenden bezoekers uit de Bommelerwaard en van ver daarbuiten.
Al maandenlang zijn de 14 buurtverenigingen bezig met de voorbereidingen om hun straat zo mooi mogelijk te maken. Elke buurtvereniging heeft een bepaald thema uitgekozen wat zij in de straat of tuin gaan uitbeelden.

De thema's van dit jaar zijn:

Doldwaze dokters, December, Bruiloft, Circus, Kermis, De 4 jaargetijden, Speelgoed van toen en nu, Middeleeuwen, Studio 100, Molens en tulpen, Landen (reis om de wereld), Kinderspelletjes en Onderwaterwereld.

Daarnaast vindt u in de straten ook diverse eetgelegenheden.

Digitale plattegrond (WEB APP)

Voor de eerste keer is er deze editie van de verlichtingsdagen een digitale plattegrond beschikbaar. Op deze plattegrond vindt u alle thema's, eetgelegenheden en andere voorzieningen. Bekijk de plattegrond door hier of op bovenstaande afbeelding te klikken.

Diverse activiteiten

Naast de verlichting zijn er deze dagen nog diverse andere activiteiten.

• In de feesttent zal op vrijdagavond DJ Martijn samen met Feestduo Kaaigezellig een feestje gaan bouwen. Op zaterdagavond kunnen de voetjes van de vloer met DJ Tom V.
  • In Café Halosta zal op donderdagavond een optreden zijn van de bekende band Big Nick. Op vrijdag en zaterdag zal er een DJ zijn met diverse artiesten.
  • Zaterdagavond 15 september zal rond 19.30 uur de "Fanfare Prins Hendrik" t.h.v. de feesttent een concert geven.
  • In de Hervormde kerk zingt op vrijdagavond het Kinderkoor "Eigenwijs" uit Zuilichem. Op zaterdag zingt de plaatselijke zangverenging Togido. Beide optredens beginnen om 20.00 uur.
  • Op vrijdag en zaterdag geeft de Aalsterse band Scarlet Rose een optreden in de Waterviolier.

De entree is gratis voor kinderen t/m 3 jaar.
Vanaf 4 t/m 11 jaar €1,50 en vanaf 12 jaar € 2,00 per persoon.

Route/Parkeren

Wilt u de verlichting op zijn mooist zien dan kunt u de verlichtingsdagen het beste wandelend bezoeken. Er is een uitstekend parkeerterrein aan de Maaswaalweg. Volg hiervoor de borden "parkeren verlichtingsdagen" Het parkeren is gratis!!!

Wilt u de verlichting per auto gaan bezoeken volg dan de borden "autoroute verlichtingsdagen". Inrijden van de autoroute is aan de Maasdijk t.h.v. de Donkerstraat. Het gehele dorp is vanaf 19.00 uur tot 23.00 uur éénrichtingsverkeer.

Veer Aalst - Veen

Het veer Aalst - Veen zal op vrijdag en zaterdag 14 & 15 september afvaren tot 23.30 U kunt een ticket voor het veer snel en eenvoudig kopen via de Riveer app. Klik hier om naar de webpagina van Riveer te gaan.

Toilet en EHBO

T.h.v. de feesttent in de E.P. van Ooijenstraat is een toilet. Ook is daar de EHBO post te vinden. Deze voorzieningen zijn ook terug te vinden op de digitale plattegrond.

Informatie

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met Jorrit van Rekum op telefoonnummer 06-53525975 of stuur een e-mail naar info@oranjeverenigingaalst.nl

Deze pagina en web app wordt de komende tijd nog verder aangevuld!